شهرستان رفسنجان

 

        شهرستان رفسنجان در حاشیه جنوبی کویر لوت و در شمال غربی استان کرمان در عرض جغرافیایی ۳۰ درجه شمالی و طول جغرافیایی ۵۶ درجه شرقی قرار گرفته است. فاصله رفسنجان تا مرکز استان، شهر کرمان،۱۱۰کیلومتر است. رفسنجان بر سر راه‌های ارتباطی استان‌های کرمان، یزد، فارس،هرمزگان و سیستان و بلوچستان قرار دارد. از امکانات حائز اهمیت این شهرستان عبور راه آهن تهران- بندرعباس از کنار این شهرستان و همچنین داشتن فرودگاه است. در این شهر آثاری از تمدن‌های چندین هزار ساله ماقبل هخامنشیان موجود بوده است که بر اثر گذشت زمان به کلی محو و نابود گردیده‌اند. و در همین رابطه احتمال داده می‌شود که یکی ازقدیمی‌ترین تمدن‌های سرزمین ایران بوده است و گویا قومی‌ بنام «اسه کرته» از نژادآریایی در سالیانی دور در این دیار سکنی گزیده باشند. نام رفسنجان برای نخستین بار در متون تاریخی قرن هشتم مربوط به دوره آل مظفر (۹۵-۷۱۳ هجری قمری) ذکر شده است.

این منطقه بزرگترین قطب تولید پسته در جهان است به طوری که بیش از یک سوم  باغات پسته کشور در رفسنجان قراردارد و سطح زیر کشت آن حدود ۱۰۰ هزار هکتار می باشد. بنابراین رفسنجان سهم قابل توجهی درصادرات سالیانه حدود ۲۰۰-۱۵۰ هزار تن پسته و کسب درآمد هنگفت ۲-۱ میلیارد دلاری برای کشور را دارد. لازم به ذکر است که پسته بعد از فرش، در جایگاه دوم صادرات غیرنفتی کشور قرار داشته و به این شهر موقعیت خاصی بخشیده ‌است.پس از پیروزی انقلاب اسلامی در راستای سیاستهای دولت جمهوری اسلامی برای گسترش آموزش پزشکی, خدمت رسانی بیشتر و بهتر و تمرکززدایی نعمت های فراوانی در سطح کشورحاصل شد که یکی از نعمات بی شمار و قابل ستایش انقلاب اسلامی در استان کرمان تأسیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی رفسنجان می باشد این دانشگاه در سال1365جهت برآورده شدن اهداف فوق آغاز به کار کرد  و در ابتدای امر با پذیرش دانشجو تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی کرمان در رشته پرستاری و پزشکی فعالیت نمود. تا این که درسال 1370 استقلال یافت و با عنوان دانشکده علوم پزشکی ادامه فعالیت داد و نهایتا” در سال 1371 موافقت اصولی برای تبدیل دانشکده به دانشگاه به عمل آمده و دانشکده علوم پزشکی به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی رفسنجان مبدل شد. این دانشگاه دارای هفت حوزه معاونت همراه با مدیریتهای تابعه که شامل معاونت پشتیبانی, معاونت درمان ، معاونت غذا و دارو, معاونت بهداشتی، معاونت آموزشی ، معاونت پژوهشی و معاونت دانشجویی، فرهنگی می باشند. شوراهای دانشگاه شامل شورای دانشگاه, شورای آموزشی, شورای فرهنگی و شورای پژوهشی است و دانشکده های تابعه شامل پزشکی ، دندانپزشکی ، پرستاری،مامایی و پیراپزشکی هستند که آموزش دانشجویان رشته پزشکی, دندانپزشکی, پرستاری, مامایی, رادیولوژی, علوم آزمایشگاهی, هوشبری و اتاق عمل را بر عهده دارند.

 

تاریخچه معاونت غذا و دارو

 

       معاونت غذا و دارو رفسنجان از سال 1376 و با تأسیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تحت عنوان مدیریت غذا و دارو و با تحویل کلیه پرونده های مربوطه از دانشگاه علوم پزشکی کرمان به صورت مستقل فعالیت های خود را آغاز نمود و در نهایت با تصویب هیئت امناء در سال 1391 از مدیریت به معاونت غذا و دارو ارتقاء یافت ودر اردیبهشت ماه 1392 به ساختمان جدید واقع در بلوار طالقانی نبش کوچه 22 انتقال یافت که دارای 3 مدیریت تابعه نظارت بر امور دارو و فرآورده های بیولوژیک ، مدیریت نظارت بر مواد غذایی و مدیریت آزمایشگاه مواد غذایی می باشد. 

 

شرح وظایف

 معاونت غذا ودارو به عنوان یکی از معاونت های دانشگاه علوم پزشکی دارای مسئولیت هایی به شرح ذیل می باشد:

  1- نظارت و اعلام مقررات مربوط به تاسیس مراکز تولید ، توزیع و نگهداری مواد داروئی ،غذائی آرایشی و بهداشتی 
  2- بررسی و تنظیم مدارک با توجه به ضوابط مربوط به تاسیس مراکز تولید و توزیع مواد داروئی و غذائی ، آرایشی و بهداشتی و ارسال آن به واحدهای ذیربط در ستاد وزارتخانه جهت رسیدگی و طرح موضوع درکمیسیون های قانونی 
  3- نظارت و اعلام ضوابط مربوط به ایمنی تاثیر بسته بندی ، برچسب گذاری و تبلیغات محصولات غذائی ، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی 
  4- بررسی در زمینه بهبود روشهای نگهداری و عرضه و فروش محصولات داروئی ، آشامیدنی و بهداشتی و نظارت بر حسن اجرای امور
  5- جمع آوری و نگهداری و بررسی اطلاعات و آمار و مدارک مربوط به محصولات داروئی ، خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی 
  6- نظارت بر نحوه اجرای دقیق تولیدکنندگان محصولات در مورد ضوابط و استانداردهای تعیین شده برای مواد افزودنی کمکی و همچنین استعمال رنگهای مجاز و مواد بسته بندی و اعمال کنترل مداوم محصولات از لحاظ صلاحیت کمی و کیفی 
  7- نظارت بر اجرای ضوابط و مقررات درمورد آزمایشگاه های کنترل مواد غذائی داروئی و بهداشتی
  8- نظارت بر روش کار مؤسسات تولیدی و توزیع مواد داروئی ، خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی در سطح شهرستان 
  9- نظارت بر امور داروئی داروخانه های شهرستان 
  10- کنترل و ارزشیابی فعالیت های آزمایشگاه های داروئی ، غذائی ، و بهداشتی در شهرستان 
  11- کنترل موجودی دارو ، با توجه به نیاز مصرف واحدهای درمانی 
  12- نظارت بر درخواست و موجودی دارو و اعمال نظارت فنی در مورد داروی تاریخ دار
  13- نظارت بر نحوه نگهداری داروهای خاص و مواد اعتیادآور و حسن اجرای امور 
  14- نظارت بر نحوه گردآوری آمار مصرف داروهای مختلف در طی سال جهت بررسی بیماری های منطقه ای و عمومی و گزارش به گروه های تحقیقی برای تحقیق علل شیوع بیماریها در ارتباط با پیشگیری های لازم