جمعه ٣١ شهريور ١٣٩٦ -
صفحه اصلی
تماس با ما
sitemap
استفاده از لوازم آرايشي و بهداشتي غير مجاز = زيبايي موقت ، آسيب دائم ............. مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک = مقاوم شدن میکروبها + عدم درمان
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
نظر شما نسبت به صفحه معاونت غذا و دارو چيست؟

خوب
متوسط
ضعيف

 

صفحه اصلي > مدیریت آزمایشگاه مواد غذایی > بخش های آزمایشگاه > بخش سم شناسی 

آزمایشگاه سم شناسی مواد غذایی

        انسان در یک محیط شیمیایی زندگی می‌کند و بسیاری از این مواد شیمیایی را تنفس می‌کند،می‌خورد و از راه پوست جذب می‌کند. برآوردها حاکی از آنست که بیش از 60000 ماده شیمیایی مورد مصرف عموم بوده و گفته می‌شود در حدود 500 ماده شیمیایی جدید در هر سال، وارد بازار می‌گردد. همراه با پیشرفتهای تکنولوژی، آلودگی نیز توسعه یافته است. صنعتی شدن و ایجاد مراکز شهری بزرگ منجر به آلودگی هوا، آلودگی آب و خاک شده است. علل اصلی آلودگی مربوط به تولید و مصرف انرژی مواد شیمیایی صنعتی و افزایش فعالیت کشاورزی می‌باشد. در این میان علم سم شناسی، با بررسی تاثیرات نامطلوب ایجاد شده در انسان در اثر این آلودگیها و مشخص نمودن ایمنی یا خطر ناشی از آنها، راه را برای فعالیتهای درمانی این آلودگیها باز می‌کند.سم شناسی به مطالعه اثرات سوء مواد شیمیایی یا فیزیکی بر روی ارگانیسم های زنده گفته مي شود.با توجه به اهميت سموم و آلايندهاي مواد غذايي و تاثير آن بر روي سلامت ، جهت اطمينان از ورود مواد غذايي سالم و عاري از هر گونه عامل بيماري در بازار مصرف و تضمين سلامت آنها كنترل ميزان سموم و آلاينده هاي موجود در مواد غذايي در بخش سم شناسي آزمايشگاه كنترل مواد غذايي و بهداشتي انجام مي گيرند.

 

از جمله فعاليتهاي قابل انجام در اين بخش اندازه گيري سموم قارچي همچون آفلاتوكسين مي باشد.

 

 

سم آفلاتوكسين كه از قارچ آسپرژيلوس فلاووس در شرايط مناسب رشد قارچ برروي مواد غذائي كه منشاء گياهي دارند نظير پسته و انواع دانه هاي روغني و ... بوجود مي آيد و باعث آلودگي آنها مي گردد. اين سم ميتواند در بافت كبد تجمع كرده و باعث اختلال در عملكرد كبد و بيماري گردد. از آنجايي كه رفسنجان يكي از مناطق مهم كشاورزي و فعال در زمينه كاشت و برداشت محصول پسته در ايران و حتي در جهان بوده و پسته ازجمله اقلام حساس به آلوده شدن به قارچ آسپرژيلوس و در نهايت سم آفلاتوكسين مي باشد ، و ازآنجا كه رفسنجان يكي از مهمترين قطب هاي صادرات پسته به كشورهاي عضو اتحاديه اروپا است كليه محموله هاي صادراتي پسته و مغزپسته در اين بخش از آزمايشگاه مواد غذايي ازنظر ميزان آفلاتوكسين به روش HPLC  بوسيله يكي از پيشرفته ترين دستگاههاي موجود در دنيا مورد سنجش قرار ميگيرند.  

 

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
 بازدید این صفحه : 1133
 بازدید امروز : 677
 کل بازدید : 216139
 بازدیدکنندگان آنلاين : 4
 زمان بازدید : 0.6540