شنبه ٠١ مهر ١٣٩٦ -
صفحه اصلی
تماس با ما
sitemap
استفاده از لوازم آرايشي و بهداشتي غير مجاز = زيبايي موقت ، آسيب دائم ............. مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک = مقاوم شدن میکروبها + عدم درمان
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
نظر شما نسبت به صفحه معاونت غذا و دارو چيست؟

خوب
متوسط
ضعيف

 

صفحه اصلي > مدیریت آزمایشگاه مواد غذایی > بخش های آزمایشگاه > بخش میکروبیولوژی 

آزمایشگاه میکروب شناسی مواد غذایی

الف) معرفی بخش میکروب شناسی آزمایشگاه مواد غذایی :

این بخش از بدو تأسیس آزمایشگاه مواد غذایی در سال 1377 شروع به فعالیت نموده و شامل قسمت های زیر می باشد :

1-    کشت میکروبی و انکوباسیون

 

 

 

2-    ساخت محیط های کشت میکروبی

 

 

 

3-    استریلیزاسیون و شستشو

با توجه به اینکه عوامل باکتریایی و قارچی از مهمترین آلوده کنندگان مواد غذایی به شمار می روند پرسنل این بخش بر اساس جدیدترین استانداردها و به بهترین نحو این موارد را بررسی و شناسایی می نمایند. لذا کلیه مواد خوراکی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی ارسالی از اداره نظارت بر مواد غذایی ، معاونت بهداشتی ، واحدهای تولیدی فاقد آزمایشگاه و متقاضیان شخصی  توسط پرسنل این بخش مورد آزمون قرار می گیرد.لازم به ذکر است به دلیل حساسیت کار در این بخش و جلوگیری از بوجود آمدن آلودگیهای ثانویه رعایت شرایط کاملأ استریل در مراحل مختلف آزمایشات الزامی بوده و رعایت نکات ایمنی فردی توسط پرسنل از اهمیت بالایی برخوردار می باشد .

 

ب) فعالیت های کلی بخش میکروب شناسی آزمایشگاه مواد غذایی :

 

1) انجام آزمون های مواد خوراکی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی از نظر قابلیت مصرف بر اساس جدیدترین استانداردهای تدوین شده 

2) انجام آزمون های مربوط به طرح های کشوری مانند PMS

3) کلیه فعالیت های مربوط به انجام هر آزمون از جمله ساخت محیط های کشت ، ساخت معرف ها و محلول ها ، استریلیزاسیون و کنترل دستگاه های موجود از نظر کالیبره بودن و صحت کار و نیز معدوم سازی محیط های کشت استفاده شده 

4) بررسی و ثبت نتایج آزمون ها وارسال آنها از طریق اتوماسیون اداری به بخش پذیرش آزمایشگاه 

5) تهیه SOPو دستورالعمل های مربوط به بخش میکروب شناسی 

6)آموزش مسئولین فنی و کارشناسان آزمایشگاه های واحدهای تولیدی 

7)بازدید از آزمایشگاه های واحد های تولیدی 

8)شرکت در دوره های اموزشی جهت افزایش مهارت های شغلی 

9)تهیه و گزارش آمار و عملکرد ماهانه 

 

ج) روند کلی کار در بخش  میکروب شناسی آزمایشگاه مواد غذایی :

 1)  تحویل نمونه توسط پذیرش به بخش میکروب شناسی

 2)  کنترل مشخصات نمونه و ثبت آنها در دفتر  بخش میکروب شناسی

 3) انجام آزمونهای لازم

 4) بررسی نتایج بر اساس استانداردهای موجود

 5) ثبت نتایج در دفتر بخش میکروب شناسی

 6) ارسال نتایج از طریق اتوماسیون اداری به پذیرش جهت اقدامات بعدی

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
 بازدید این صفحه : 1737
 بازدید امروز : 124
 کل بازدید : 216349
 بازدیدکنندگان آنلاين : 5
 زمان بازدید : 0.6390